Mooie plaatsen

MOOIE PLAATSEN OM TE BEZOEKEN

Daglan

Het dorpje waar wij naast wonen telde zo’n honderd jaar geleden nog ruim 1500 inwoners, nu iets meer dan 500. Eind vorige eeuw is het dorp helemaal opgeknapt en deels gerestaureerd. Nu is het een pareltje! Iedere zondagochtend is er een gezellige markt. Er zijn een buurtsuper, een bakker en twee restaurants te vinden.

Daglan Dordogne 

Daglan Dordogne

Sarlat

Sarlat is het prachtige hoofdstadje van den Perigord Noir, de grote trekpleister. Met gezellige markten (woensdagochtend, zaterdag hele dag), leuke pleintjes en heel veel restaurantjes! Dit stadje is in de jaren 60 helemaal gerestaureerd en nu een van de grootste trekpleisters van de Dordogne.

Sarlat Dordogne

Sarlat Dordogne

 

 

Domme en Monpazier

Domme en Monpazier zijn oude bastides uit de tijd van de Tempeliers. Typerend voor een bastide is een rechthoekig stratenpatroon naar Romeins voorbeeld rondom een centrale markt.

Monpazier Dordogne

Monpazier Dordogne 

La Roque Gageac

Dit is een van de plaatsjes die tussen de rotsen en de Dordogne zijn gebouwd, echte juweeltjes. Hier kun je ook een prachtige wandeling maken.

La Roque Gageac Dordogne

La Roque Gageac Dordogne

 

Rocamadour

Ook een absolute must om te bezoeken. Een kleinuurtje rijden naar het oosten. Het plaatsje is tegen de rotsen gebouwd en een oud bedevaartsoord. Maar er een dagtocht van: de roofvogelshow, de beroemde Gouffre de Padirac (reserveren via internet)

VIN DE DOMME

Gaat u naar de Tour de Moncalou? Daar vindt u ook de Chai van de Vin de Domme. U kunt daar hun wijnen proeven, is aan te bevelen! Een aantal ervan mogen wij ook in ons restaurant schenken en in ons winkeltje verkopen. 

 Moncalou vin de domme

 Uitzicht vanaf de toren