Kastelen

KASTELEN

In de 13de en 14de eeuw vochten hier de legers van de Engelsen en Fransen tegen elkaar, wel 100 jaar lang. Natuurlijk niet iedere dag! Uiteraard had ieder leger zijn eigen kastelen. Daarom zijn er hier ook zoveel, echte vechtkastelen dus.

Castelnaud

Het kasteel van Castelnaud is de plek voor de jongens om naar toe te gaan. Dit is helemaal ingericht zoals het vroeger was, met legers, slagvelden en de oude wapens zoals catapulten.

Castelnaud Dordogne

 

 

Beynac

Dit kasteel staat aan de andere kant van de Dordogne. Schitterend op de rand van de rotsen. Zo konden de kasteelheren precies zien wat de vijand deed en uiteraard kon er van die kant niemand bij komen! Als je gaat kanoën vaar je er onder langs en kun je recht tegenover het kasteel op het strandje prima picknicken en ravotten in de Dordogne.

Beynac Dordogne

 

Marqueyssac 

Dit kasteel is net grotendeels gerestaureerd en is erg bekend vanwege zijn prachtige buxustuinen waar in juli en augustus iedere donderdag avond duizenden waxinelichtjes worden aangestoken. Verder heb je er een prachtig uitzicht op de Dordogne en kun je er een kopje thee gaan drinken.

 

Les Milandes 

Dit kasteel is van latere tijd (geen vechtkasteel dus) en nu erg bekend vanwege de laatste bewoonster Josephine Baker. Het is helemaal ingericht zoals zij leefde. Josephine Baker is bekend van het dansen (Moulin Rouge in Parijs) en de vele adoptiekinderen uit alle windstreken die zij een onderkomen gaf. Zoals Beynac vooral de aandacht van de jongens trekt is Les Milandes voor de meisjes erg leuk. In de tuin wordt een hele leuke roofvogelshow gegeven.

 

PRIVE KASTELEN

Dan zijn er nog enkele kastelen die in privé bezit zijn en niet bezocht kunnen worden. Maar vanuit de lucht zijn ze wel heel erg mooi!

Chateau de Fayrac (langs de weg van Castelnaud naar Les Milandes)

Cingle de Montfort (Montfort, langs de Dordogne)